Nyhetsbrev

Anmäl dig till vår mejl lista
och håll dig uppdaterad om dom senaste nyheterna!

Översikt

Klassisk dressyr är fortfarande den grundläggande träningen för dagens tävlingsdressyr. Inom hästsporten så används samma grundprinciper även i andra tävlingsgrenar. Klassisk dressyr handlar om att förstärka hästens egen naturliga förmåga att samla sig, liknande det som den hade gjort i frihet. Samling kan man se hos alla raser, vi har valt att specialisera oss på Lusitanos, men samma teknik och träningskoncept kommer alla ridhästar tillgodo.

Vi tränar våra hästar på ett traditionellt sätt för att utveckla deras muskulatur och rörelser på ett korrekt sätt. Det ultimata är att få hästen balanserad och självbärande. På det sättet så får man en häst som lätt och villigt svarar på ryttarens lätta hjälper, utan att bli mentalt och fysiskt spänd.

Vårt syfte är att producera glada avspända hästar, med ett gott självförtroende, med detta som grund så kan man maximera potentialen hos både häst och ryttare.

Hos Classical Equines så kommer du att få möjligheten att ta till dig och utvecklas  med den portugisiska ridkonsten. Skönheten och talangen hos en vältränad Lusitano är verkligen en upplevelse! Många ryttare har sagt att dom har lärt sig mer här, på några dagar, än vad dom har gjort på flera års ridning hemma.

Vi har alltid handplockade kvalitets Lusitanos till salu. De är tränade av professionella dressyr beridare. Vi erbjuder även clinics, privatlektioner och uteritter. Vill du prova på en lektion i Working Equitation så går det också bra.

Om du vill kombinera din träning med hästköp här hos oss, så kan vi erbjuda ett paketpris. Vi har också tillgång till flera kvalitetsuppfödares försäljningshästar i Portugal, så om du inte hittar din drömhäst här, kan vi hjälpa dig att hitta den någon annanstans. Vi bistår även med att förhandla om priser, ordna veterinärbesiktningar, röntgen och transporter till alla länder.

Hästar som skall exporteras till USA och Kanada måste blodtestas så att dom inte bär på Piroplasmosis. Vi ombesörjer ett blodprov som skickas till Böse Laboratory i Tyskland. (Vi har framgångsrikt och stolt exporterat många  hästar till Kalifornien i USA) . Piroplasmosis har inrapporterats som vanligt förkommande i stora delar av Europa, men här i norra Portugal så har de hästar som vi har testat, varit negativa på blodprovet.

Vi hoppas på att kunna förverkliga dina drömmar om dressyrens konst, och att du åker hem uppfylld av inspiration!

Design & Development by: Richardesign